Kennel Munkholm

A - Kuld

 
 
 
D. 11 Januar 2018 kom A-kuldet til verden. Dette kuld er en kombination af vores islandske fårehunde tæve Ásdis og hanhunden Gladur Glampi.
Begge hunde er meget sociale, venlige, glade for børn og andre dyr, og vi har været meget spændte på denne kombination. 
 
Ásdis fødte 4 smukke hvalpe, 3 tæver og 1 hanhund. Hanhunden sad desværre på tværs af fødselsgangen, så han sov ind kort tid efter fødslen. De 3 tæver har det derimod rigtig godt, de fandt hurtigt ud at at die, og virker alle 3 til at være stærke hunde. 
De to af tæverne er sandsynligvis tricolore og den tredje bliver sandsynligvis rød. 
 
På denne side vil der komme jævnlige opdateringer om hvalpene, socialisering, mm.
For flere opdateringer kan der følges med i vores facebookgruppe: Kennel Munkholm.
 
Alle 3 tæver er reserverede. 
 
Dag 1: 
Hvalpene spiser godt, og har taget fint på siden i går. Jeg fik taget nogle billeder af hver enkelt hvalp i dag, som er vist herunder. Ásdis er meget kærlig og beskyttende overfor hvalpene, dog uden at være overbeskyttende. Hun viger kun fra hvalpekassen kort tid af gangen, og passer hvalpene utrolig godt. 
 
 
 
Dag 2:
Hvalpene er nu to dage gamle, og alt går stadigvæk planmæssigt. Imorgen starter hvalpene på biosensor program, som man udfører hver dag fra hvalpenes 3-16 levedag. Dette hjælper til at udvikle og stimulere nervesystemet. Forskning har vist at hvalpe der gennemgår disse øvelser, bliver bedre til at håndtere stress og bliver sundere både fysisk og psykisk.
Der kan ses mere om biosensor program i denne video: Biosensor Program
 
 
Dag 3:
I dag er hvalpene startet på biosensor program / Early neurological stimulation.

Det er et program der er udviklet af forskere i samarbejde med det amerikanske militær, for at sikre sig gode, stabile hunde.
Programmet består blandt andet af Tactile stimulation, hvor du stimulerer nervesystemet via. en vatpind imellem hvalpens trædepuder. Herudover holder du hvalpen i forskellige positioner, og placerer den på et koldt håndklæde i 5 sekunder, ikke for at hvalpen skal blive kold, men for at sende en mild form for stresssignaler til hjernen. Forskning har vist at dette hjælper hunden til at bedre at kunne håndtere stress senere i livet, ligesom det giver en hund der er mere sund både fysisk og psykisk.
Her under er link til video af første gang hvalpene prøver biosensor øvelserne. 
 
 
 
Dag 5: 
I dag har hvalpene for første gang prøvet at opholde sig på en balancedisk. De tog det super pænt, og det er en fantastisk træning af deres balance. 
 
Dag 6: 
Lidt nye billeder af hvalpene :)
   
 
Dag 12: 
 
Den første hvalp er så småt ved at åbne øjnene, og det ser ud til at de andre følger trop i løbet af et par dage :) Vi træner en del balanceøvelser med dem, for at give dem en god balance og vænne dem til følelsen af bevægeligt underlag. Vi træner fortsat biosensor øvelserne hver dag. Alle hvalpene tager rigtig godt på hver dag :) 
   
 
 
  
 
19 dage:
    
 
9 februar 2018 - 
Hvalpene har i dag været med på deres første køretur, og har prøvet at have seler på for første gang. Det tog de så pænt. De lå sig til at sove i bilen efter få minutter.
De var også med på familiebesøg, og var ikke bange for noget som helst, trods fremmede omgivelser :)
 
15 februar 2018 - 5 uger.
Hvalpene har nu fået navne :)
Munkholm BornToRun Askja
Munkholm BornToRun Atla
Munkholm BornToRun Asja
 
19 februar 2018:
Hvalpene har for første gang set sne, og mødt både katte og heste. 
 
23 Februar 2018
 
3 hvalpe på gåtur. Hvalpene fik set en masse ting, bla. høns, heste, katte, biler mm. De fik også øvet sig i at gå på en masse forskellige overflader, både græs, sand, jord, træ, grus og en madras. 
 
 
 
Desuden har hvalpene også fået tjekket skelettet, muskulaturen og led igennem i dag, der var stort set ikke noget at komme efter. :)
 
 
 
25 Februar 2018:
 
Hvalpene har i dag været med på tur til DcH Skive. De fik mødt en masse fremmede hunde i alle størrelser og aldre. De fik også mødt rigtig mange mennesker og børn i forskellige aldre.
 
 
6 Marts 2018:
 
Askja, Atla og Asja har i dag været hos dyrlægen for at blive sundhedsundersøgt, chippet og vaccineret. De tog det SÅ pænt. Dyrlægen var meget imponeret over at hvalpene selv kunne gå pænt ind i klinikken med sele og snor på. De havde også nær beholdt dem alle tre, så vilde var de med dem :) 
Inden vi var hos dyrlægen, var de alle tre med på bytur, hvor de fik set biler, masser af mennesker, scootere, automatiske døre som åbnede og lukkede, rollatorer, cykler og meget mere.
 
 
7 Marts 2018:
 
 Hvalpene har i dag haft besøg af fotograf Katja Jensen, som blandt andet tog dette billede af dem alle 3. Om 2 dage flytter Askja som den første, og i næste weekend flytter Asja og Atla ud i de skønneste familier de kunne ønske sig :)
 
 
 
18 marts 2018: 
 
Så er sidste hvalp fløjet fra reden. Her er lidt for stille nu, men vi glæder os til at følge dem alle tre i deres nye familier :)
 
 
 
A-Kuldet 1 år - 11 Januar 2019.
 
 
Så er A-Kuldet blevet 1 år gamle. De trives allesammen rigtig godt hos deres familier, og har alle tre udviklet sig til nogle skønne harmoniske islandske fårehunde med et dejligt temperament. 🙂