Kennel Munkholm

Islandsk fårehund.

Historie:
 Racen stammer oprindeligt fra Island, hvor de har tilpasset sig igennem mange hundrede år. Racen stammer angiveligt tilbage fra jagthunde ,som vikingerne bragte til Island i omkring år 900. Da der ikke var meget vildt på Island, blev de omskolet til hyrde og gårdhunde. Mange års avl har gjort dem til en stærk hunderace, som kunne hjælpe med mange opgaver. 
 
I 1900 tallet blev racen næsten udryddet på Island grundet sygdomsepidemier, men heldigvis blev der sat fokus på den islandske fårehund, således at avlen kunne bestå. 
Oprindeligt blev islandske fårehunde brugt til at hjælpe med at hente dyr hjem fra græsgange og at hjælpe med at holde rovfugle væk fra lam og andre mindre dyr. Derfor ligger det stadig dybt i dem at jagte store fugle væk og at gø hvis de hører en lyd de ikke kender. 
Man kan dæmpe deres gøen meget ved at træne det fra starten, men en islandsk fårehund vil aldrig være helt lydløs. 
 
 
Aktivitetsniveau:
 
Den islandske fårehund er en glad og aktiv hund, den er dog ikke så aktiv som en border collie, og har som regel nemt ved at tilpasse sig forskellige situationer. 
Dog er det stadigvæk en hund der skal aktiveres igennem træning eller arbejdsopgaver, den islandske fårehund elsker at få lov til at hjælpe til med dagligdagsopgaver i hjemmet. Det kan være ting som at bære avisen ind, samle strømper op fra gulvet og lignende. 
 
Den islandske fårehund vil gerne være tæt på sin ejer hele tiden, og følger gerne en i hælene rundt i huset. Det er derfor heller ikke en hund der har tendens til at ville løbe væk fra sit hjem. 
 
 
Pelspleje:
 
 Den islandske fårehund kan fåes både i korthåret og en langhåret variant. Vi foretrækker den langhårede og det er derfor primært dem vi avler. 
Den islandske fårehund har en selvrensende underuld, som blandt andet gør at de ikke kommer til at lugte af våd hund, på samme måde som andre racer. Pelsen skal børstes igennem cirka 1 gang om ugen, og lidt mere i fældningsperioder.
 
 
 
 
 
Der kan læses mere på:
 
 http://www.islandshunden.dk/default.asp
http://koebhund.dk/kb/islandsk-faarehund